Brzi Kontakt
Ukoliko želite brzu informaciju o kreditu, analizu Vaše kreditne sposobnosti i krenuti u realizaciju čim prije, možete jednostavno zatražiti naš poziv.
Na taj način, cijeli postupak biti će ubrzan, a Vi ćete saznati sve što Vas zanima u razgovoru s našim posrednikom.
Ostavite nam svoj broj telefona i nazvat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Banke u RH

OTP banka (prije Nova banka) osma je banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu, s ukupnom vrijednošću aktive više od 12.5 milijardi kuna. Oko 1.000 zaposlenika banke putem razgranate mreže od 99 poslovnica diljem cijele Hrvatske posluje s više od 400.000 klijenata u sektoru građanstva te u sektoru gospodarstva. Sjedište banke je u Zadru, a poslovni centri nalaze se u Zagrebu, Puli, Splitu, Sisku, Dubrovniku i Osijeku.
Pola godine od dolaska novog većinskog vlasnika, OTP banke, najveće mađarske banke, Nova banka mijenja ime u OTP banka. Nova banka nastala je 2002. godine spajanjem tri regionalne banke – Dalmatinske, Istarske, i Sisačke banke te pripajanjem Dubrovačke banke u listopadu 2004. godine. Time je završen proces pravnog i operativnog spajanja, jedan od najsloženijih i najzahtjevnijih koji su se ikada odigrali na hrvatskom bankarskom tržištu, te je stvorena stabilna i profitabilna bankarska institucija. Od svog nastanka banka se uspješno prilagođavala dinamičnim promjenama na tržištu, ostvarujući sve zapaženije poslovne rezultate i jačajući svoju poziciju. U ožujku 2005. godine većinski vlasnik banke postaje OTP banka, najsnažnija mađarska banka koja uz Mađarsku, posluje u Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini.
Ulaskom u OTP grupu OTP banka Hrvatska povezuje svoju razgranatu mrežu i tradiciju poslovanja u domicilnim regijama s visoko razvijenim bankarskim znanjima stabilno rastuće međunarodne grupacije. Zahvaljujući snazi novog partnerstva OTP banka nastavlja razvijati svoje poslovanje u skladu sa svjetskim standardima kvalitete u pružanju financijskih usluga, na korist klijenata i doprinoseći sveukupnom razvoju bankarstva u Hrvatskoj.

Slatinska banka d.d. utemeljena je 09. listopada 1992. godine i od tada pa do danas je jedina depozitna financijska institucija sa sjedištem u Virovitičko-podravskoj županiji.

Prateći suvremene svjetske bankarske trendove, te potrebe vlastitih klijenata, Banka je značajnije napore uložila u širenje spektra svojih usluga. Slijedeći takvu poslovnu filozofiju osmišljeni su modeli za potpuno financijsko praćenje klijenata u njihovom poslovanju, pomoću kojih Banka nastoji uz najveću mjeru sigurnosti pridonjeti podizanju kvalitete i konkurentnosti poslovanja samih klijenata.

Banka prateći tržišne trendove i zahtjeve komitenata nudi široku paletu svojih proizvoda:

 • kreditne linije namijenjene trgovačkim društvima, javnom sektoru, obrtnicima, stanovništvu, financijskim institucijama i dr.
 • raznovrsne oblike štednje: a’vista, oročena, rentna štednja, štednju uz premiju i dr.
 • platni promet koristeći S.W.I.F.T. , sustav HSVP putem NKS, Internet bankarstva (aplikacije ib4banks, e-virmani) i dr.
 • od 2004. Banka je članica MBU mreže , čime je omogućeno raspolaganje gotovinom u zemlji i inozemstvu na svim bankomatima s oznakom «Maestro», te plaćanje na EFTPOS uređajima,
 • ostali bankovni poslovi

1998. godine osnovana je Štedionica Brod d.d. koja 2002. godine postaje Banka Brod d.d. sa sjedištem u Slavonskom Brodu i temeljnim kapitalom od 20.216.000,00 kuna. U srpnju 2005. godine Banka je dokapitalizirana i temeljni kapital je povećan na 41.157.800,00 kuna.

U srpnju 2011. godine Eksen Holding (Süzer Group) preuzima Banku Brod d.d. i početkom 2012. godine povećava temeljni kapital na 126.707.200,00 kuna. Nakon dokapitalizacije u travnju ove godine temeljni kapital povećan je na 201.704.000,00 kuna.

Portfelj Süzer Grupe je razgranat na građevinu, maloprodaju, financije, turizam i energetiku. U Turskoj je Süzer Grupa vlasnik Kent Leasinga i Kent Factoringa, a osim financija, u vlasništvu Süzer Grupe je hotel Ritz Carlton u Istanbulu te lanac Pizza Hut-a. Energetski dio biznisa bazira se na većinskom udjelu u Bahçeşehiru Gas Distribution-u, prvoj privatnoj kompaniji za distribuciju prirodnog plina u Turskoj.

U srpnju 2012. godine dolazi do promjene imena Banke Brod d.d. u KentBank d.d. i preseljenja sjedišta Banke u Zagreb. Banka danas ima 11 podružnica (Zagreb 1, Zagreb 2, Zagreb 3, Slavonski Brod, Požega, Nova Gradiška, Osijek, Pula, Rijeka, Split i Dubrovnik) i 1 poslovnicu (Slavonski Brod).

Banka Kovanica d.d. pripada grupi manjih banaka, koja je uspjela prevladati sve transformacije bankarskog tržišta i ostvariti preduvjete za obavljanje bankarske djelatnosti u sklopu takozvanih velikih ovlaštenja. Sukladno razvoju, Banka je uvrštena svojim bankarskim uslugama u konkurentnost tržišne ponude namijenjene fizičkim i pravnim osobama.

Banka je osnovana kao Štedionica Kovanica d.d. Varaždin odlukom osnivača na osnivačkoj Skupštini od 26. veljače 1997. godine.

Štedionica je 2002. godine preoblikovana u Banku Kovanica d.d. Varaždin te danas posluje u 14 poslovnica širom Hrvatske.

Od svibnja 2007. godine Banka Kovanica d.d. u većinskom je vlasništvu Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino, najuglednije banke istoimene države, sa 125-godišnjom bankarskom tradicijom.

Razvojni planovi Banke Kovanica d.d. u narednom razdoblju podrazumijevaju usavršavanje postojećih usluga, širenje ponude proizvoda u sektorima gospodarstva i građanstva, daljnji razvoj poslovne mreže te ulaz u krug od 15 vodećih banaka u Hrvatskoj.

Sukladno promjeni vlasništva, Banka Kovanica d.d. priprema u narednom razdoblju provođenje cjelokupnog rebrandinga, kako bi i u Hrvatskoj nosila i prezentirala ime Grupe, odnosno svog većinskog vlasnika.
Odabirom Banke Kovanice d.d. dobivate “Banku u svojoj kući”.

Croatia banka d.d. osnovana je 1989. godine pod imenom Banka male privrede d.d. Zagreb. Od 1990. godine ima veliko ovlaštenje te obavlja sve bankarske poslove u zemlji i inozemstvu za male, srednje i velike poduzetnike, financijske institucije, lokalnu upravu i građane. Godine 1995. promijenila je svoj naziv i od tada se zove Croatia banka d.d. Zagreb.

Banka je u potpunom vlasništvu Republike Hrvatske. Primarni je cilj i smjer razvoja poslovne politike podizanje kvalitete proizvoda i usluga te osobni pristup svakom klijentu. Poslovnu mrežu Banke čini 18 podružnica i poslovnica.

BKS Bank d.d. je od svog osnutka 1993.god. orijentirana na segment tržišta koji obuhvaća male i srednje tvrtke. U okviru projekta razvoja retaila započetog 2009. god. implementirani su proizvodi za poslovanje sa stanovništvom čime su stvoreni preduvjeti za zadovoljavanjem financijskih potreba još većeg broja klijenata.

U sklopu svoje poslovne politike naša Banka nastoji od Vas, naših klijenata, biti prepoznata kao pouzdana institucija koja Vam pruža najbolju moguću uslugu na tržištu. U središtu svih naših nastojanja nalazi se klijent, za kojeg želimo da se u poslovanju s nama osjeća ugodno i zadovoljno. Da bi se ta politika mogla ostvariti iza nje mora stajati tim sposobnih ljudi s izraženim osjećajem za potrebe klijenta.

Naša misija:

Potičemo i pomažemo svoje klijente, zaposlenike, dioničare i društvenu zajednicu u zajedničkom stvaranju dobrobiti.

Naša vizija:

Biti najbolja banka u Hrvatskoj koja brine o sigurnosti svojih klijenata i pruža najkvalitetnije proizvode i usluge, vodeći računa o dobrobiti svojih zaposlenika, dioničara i društvene zajednice.

Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo osnovana je u listopadu 1991. godine kao univerzalna bankarska organizacija za obavljanje svih bankarskih poslova u zemlji i inozemstvu. Osnivač i njen većinski vlasnik sve do početka 2001. godine bila je tvrtka Hrvatska pošta i telekomunikacije, kasnije Hrvatska pošta koja je polazeći od dobre prakse poslovanja poštanskih banaka u Europi, kroz novoosnovanu banku nastavila misiju djelovanja tradicionalnih poštanskih štedionica; koje su u Hrvatskoj osnovane još 1883. godine. Od početka 2001. godine, putem fondova ili društava u njenom vlasništvu, Republika Hrvatska je većinski vlasnik dionica Hrvatske poštanske banke.

Hypo Alpe Adria (HAA) je međunarodna bankarska i financijska grupacija s tradicijom financijskog poslovanja od gotovo 120 godina. HAA obuhvaća mrežu banaka na sedam ključnih tržišta regije Alpe-Jadran te trenutačno broji oko 6.000 zaposlenika koji opslužuju oko 1,2 milijuna klijenata iz sektora građanstva, malog i srednjeg poduzetništva te javnog sektora. Zbog svoje snažne regionalne orijentiranosti HAA banke su sastavnim djelom i partnerom gospodarstva te općenito društva u svim zemljama u kojima djeluju.

Istarska kreditna banka Umag d.d. je iskusni subjekt u pružanju širokog spektra financijskih proizvoda i usluga, te je glavni bankarski partner brojnih malih i srednjih privatnih poduzeća.

Kao lokalna banka pod nazivom Istarska komunalna banka i štedionica Pula, Filijala Umag osnovana je 10. listopada 1956. godine, odnosno početak rada IKB-a vezan je za početak formiranja prvih poslovnih banaka koje se formiraju sa sjedištem na području Istre. Godine 1961. osnivaju se samostalne komunalne banke na Poreštini i Bujštini te je 1964. godine došlo do spajanja Komunalne banke Umag i Komunalne banke Poreč u Istarsku kreditnu banku Umag. Od tada Banka posluje pod današnjim imenom, konstantno se širi, a od 1990. posluje kao dioničko društvo. Od svojih skromnih početaka sa samo nekoliko zaposlenih izrasla je u međunarodno priznatu financijsku ustanovu i postala jednom od prvih privatiziranih banaka u Hrvatskoj, koja danas zapošljava preko 200 djelatnika u 25 poslovnice širom Istre te u Zagrebu, Rijeci, Opatiji i Viškovu.

Povijest Karlovačke banke seže još od 1872. godine kad je osnovana Karlovačka štedionica, dok je 1954. godine osnovana Karlovačka banka i štedionica Karlovac.

Današnje sjedište Banke je u Karlovcu, I. G. Kovačića 1. Izgrađeno je 1940. godine.

Opći podaci

Predsjednik Uprave je Ivan Vrljić, a član Uprave je Marino Rade. Predsjednik Nadzornog odbora je dr. Nedjeljko Strikić, zamjenik predsjednika je Bernarda Ivšić, a članovi su Željko Pavlin, Igor Čičak i Danijel Žamboki.

Poslovnu mrežu trenutno čini 11 poslovnica, 3 ispostave i 3 podružnice. Podružnice jesu u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Tri poslovnice i jedna ispostava su na području grada Karlovca, te u Dugoj Resi, Draganićima, Žakanju, Netretiću, Ozlju, Jastrebarskom, Slunju, Topuskom, Ogulinu i Sesvetama.

Kreditna banka Zagreb d.d. je u potpunom hrvatskom vlasništvu. Svoje poslovanje započela je u siječnju 1994. godine, kada je ujedno i dobila ovlaštenje Hrvatske narodne banke za obavljanje svih poslova sa stranim sredstvima plaćanja, uključujući i poslove platnog prometa i kreditnih poslova s inozemstvom. Od samog početka rada intenzivno je uključena u domaće i međunarodno tržište novca i kapitala, izravno je uključena u S.W.I.F.T. mrežu, a od 2006. godine samostalni je sudionik u NKS-u.

Da bi ispunila svoju tržišnu ulogu, Nava banka d.d. Zagreb mora održati povjerenje svojih korisnika, dioničara, zaposlenika i ostalih ulagača djelujući profesionalno i vjerodostojno, kao i ponašajući se pažljivo i vješto.

Misija Nava banke je biti na klijente fokusirani, inovativni i troškovno efikasni isporučitelj financijskih usluga, koji pri tome zna stvarati dodanu vrijednost.

OTP banka (prije Nova banka) osma je banka po veličini na hrvatskom bankarskom tržištu, s ukupnom aktivom od 13,4 milijarde kuna. Oko 1.000 zaposlenika banke putem razgranate mreže od 97 poslovnica diljem cijele Hrvatske posluje s 385.000 klijenata u sektoru građanstva te u sektoru gospodarstva. Sjedište banke je u Zadru, a poslovni centri nalaze se u Zagrebu, Puli, Splitu, Sisku, Dubrovniku i Osijeku.

Pola godine od dolaska novog većinskog vlasnika, OTP banke, najveće mađarske banke, Nova banka mijenja ime u OTP banka. Nova banka nastala je 2002. godine spajanjem tri regionalne banke – Dalmatinske, Istarske, i Sisačke banke te pripajanjem Dubrovačke banke u listopadu 2004. godine. Time je završen proces pravnog i operativnog spajanja, jedan od najsloženijih i najzahtjevnijih koji su se ikada odigrali na hrvatskom bankarskom tržištu, te je stvorena stabilna i profitabilna bankarska institucija. Od svog nastanka banka se uspješno prilagođavala dinamičnim promjenama na tržištu, ostvarujući sve zapaženije poslovne rezultate i jačajući svoju poziciju. U ožujku 2005. godine većinski vlasnik banke postaje OTP banka, najsnažnija mađarska banka koja uz Mađarsku, posluje u Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini.

Banka je utemeljena ratne 1991. godine, kao jedna od prvih privatnih banaka u 100% -tnom hrvatskom vlasništvu.Početni je kapital iznosio samo 11 milijuna kuna.
1994.
Banka je dokapitalizirana II. emisijom dionica –te je dionički kapital krajem godine iznosio 5,2 mln EUR-a.Iste godine Banka postaje članicom SWIFT-a, društva za globalne financijske telekomunikacije.
1997.
Provedena je  i III. emisija dionica, te je dionički kapital povećan na 11,8 mln EUR-a.
1998.
Banka je te godine otvorila podružnicu u Osijeku.
1999.
Otvorena je podružnica Banke u Rijeci.
Osnovana je Zaklada Partner banke za obrazovanje i usavršavanje mladih financijskihstručnjaka s početnim kapitalom od 1,5 milijun kuna.

PODRAVSKA BANKA jedna je od najstarijih banaka u Republici Hrvatskoj. Na stoljetnim temeljima tradicije, Banka se profilira u modernu financijsku instituciju univerzalnog tipa i nudi potpun bankarski servis, te brojne financijske usluge građanima i poduzetnicima.

Stalnim ulaganjem u profesionalni razvoj zaposlenika, kao i dobro usmjerenim investicijama, ostvarujemo kvalitetu primjerenu rangu najboljih banaka. Potičemo kreativnost i inovativnost zaposlenika kako bismo ostvarili potpuno prilagođenu ponudu za svakog svojeg klijenta.

Temeljne vrijednosti našeg poslovanja su povjerenje, brzina, prilagodljivost i osobni pristup svakom klijentu.

Privredna banka Zagreb d. d. u samom je vrhu hrvatskog bankarstva s dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja.

Osnovana je 1966. godine te je pravna slijednica Banke NRH osnovane 1962.

U svim etapama svoje povijesti Privredna banka Zagreb bila je nositelj najvećih investicijskih programa u razvoju turizma, poljoprivrede, industrijalizacije, brodogradnje, elektrifikacije i cestogradnje, te je postala sinonimom za gospodarsku vitalnost, kontinuitet i identitet Hrvatske.

Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (RBA) prva je banka osnovana u Hrvatskoj inozemnim kapitalom. Zbog težnje za ostvarenjem vizije cjelovite ponude, Raiffeisen je nerijetko preuzimao ulogu predvodnika u procesu razvoja financijskoga tržišta u Hrvatskoj. Za razliku od konkurenata, izvrstan je rezultat ostvaren isključivo organskim rastom.

SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d., članica Societe Generale Grupe, snažna je financijska institucija u hrvatskom bankarskom sektoru. Kroz poslovnu mrežu od 115 poslovnica, na domaćem smo tržištu univerzalna banka kompetentna za poslove:

 • s građanima
 • s malim poduzetnicima i obrtnicima
 • s tvrtkama
 • riznice i skrbi o vrijednosnim papirima
 • elektronskog bankarstva
 • zajedničke s poslovnim partnerima (stambena štednja, leasing, fondovi)

Superbrands stručno vijeće za Hrvatsku glasanjem je izabralo najbolje tržišne marke u državi, a Vaba d.d. banka 2007 godine uvrštena je među trideset financijskih institucija odnosno 10 banaka koje su se istakle kvalitetom i izvrsnošću, prepoznatljivošću branda te omiljenosti kod potrošača.

Veneto banka d.d., Zagreb, Draškovićeva 58, osnovana je 18.06.1992. kao dioničko društvo, a započela je s radom 08.07.1992. kada je upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu. Sjedište Banke je u Zagrebu, a poslovanje se obavlja putem mreže poslovnica koje se nalaze na području 5 županija Republike Hrvatske i to 2 u Zagrebu, te u Puli, Poreču, Rijeci, Splitu i Zadru.

Zagrebačka banka već je godinama vodeća banka u Hrvatskoj; po kvaliteti proizvoda i usluga, tehnološkoj inovativnosti, mreži samouslužnih uređaja te uspješnim poslovnim rezultatima.

U Hrvatskoj posluje s više od 60 tisuća korporativnih klijenata i više od 1,1 milijuna građana.

Kao članica UniCredit Grupe, od ožujka 2002. godine, jedne od najuspješnijih financijskih grupacija u Europi, Zagrebačka banka  je i jedna od vodećih banaka u Srednjoj i istočnoj Europi (CEE).
Zauzima četvrtinu aktive hrvatskoga bankarskog sektora i 17 posto aktive bankarskog sektora Bosne i Hercegovine kao vlasnik UniCredit banke d.d. Mostar.

x

kreditnoposredovanje.com.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi Vam mogli pružiti relevantne podatke. Svojim pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našim općim odredbama o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Centar Privatnosti Opcije Privatnosti

Jeste li znali da imamo preko 90% uspješnih realizacija? Uvjerite se sami!

Upišite svoje podatke kako bi Vas mogli kontaktirati

Vaši podaci su sigurni. Vaše podatke koristimo isključivo u svrhu kontakta. Slanjem ove forme pristajete da Vaši podatci budu spremljeni u našoj bazi.

Zatvorite prozor

Aton Usluge je tvrtka sa više od 15 godina iskustva u kreditnom posredovanju.

Što se dogodi nakon što ostavite kontakt broj?

Nakon zaprimljene poruke sa Vašim kontakt podacima, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku. Kako bi Vam mogli napraviti izračun kredita i moguću brzu realizaciju, trebat ćemo malo više detalja o Vašoj konkretnoj situaciji te ćemo Vam sukladno tome ponuditi kreditno riješenje. Potpuno BESPLATNO!

 • Vaše podatke koristimo isključivo radi kontakta
 • Nikada ne dijelimo Vaše podatke sa trećom stranom
 • Ne šaljemo Vam spam email, niti ikakav newsletter
 • Nakon ostavljenog kontakta, kontaktirat ćemo Vas u najbržem mogućem roku
 • Provjereno smo najbolja tvrtka za kreditno posredovanje u Hrvatskoj