Brzi Kontakt
Ukoliko želite brzu informaciju o kreditu, analizu Vaše kreditne sposobnosti i krenuti u realizaciju čim prije, možete jednostavno zatražiti naš poziv.
Na taj način, cijeli postupak biti će ubrzan, a Vi ćete saznati sve što Vas zanima u razgovoru s našim posrednikom.
Ostavite nam svoj broj telefona i nazvat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ovrhe: Država honorarce zaboravila ili ju ne zanimaju?

Ovrhe: Država honorarce zaboravila ili ju ne zanimaju?

Primanja temeljem ugovora o djelu po zakonu nisu izuzeta od ovrhe, čak i u slučaju kad je to jedino primanje koje ovršenik ima. U Ministarstvu su svjesni ovog problema.

Pitanje: Radim honorarno i ovrhom mi uzimaju sve što ‘sjedne’. U Fini kažu da ne mogu dio honorara isplatiti na zaštićeni račun. Zašto, kad mi je to jedini prihod?

Odgovor: Primanja temeljem ugovora o djelu po zakonu nisu izuzeta od ovrhe, čak i u slučaju kad je to jedino primanje koje ovršenik ima. Udruge za zaštitu potrošača predlagale su da u novom ovršnom zakonu (koji je sad u saborskoj proceduri) i honorari budu zaštićeni od ovrhe kao i plaća. U tom slučaju ne bi bilo dopušteno ovršiti cijeli iznos, nego samo dio. Ali vladajući to nisu prihvatili uz obrazloženje: “Prijedlog nije prihvaćen zato što se ograničenje od ovrhe primjenjuje na ona primanja koja imaju karakter stalnosti i koja je moguće utvrditi”. 

U Ministarstvu pravosuđa tvrde da ipak i o honorarcima razmišljaju.

– Razmatramo izmjenu zakona u dijelu koji definira ovrhu na novčanoj tražbini ovršenika i kad je riječ o honorarima – kažu u Ministarstvu.

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

x

kreditnoposredovanje.com.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi Vam mogli pružiti relevantne podatke. Svojim pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našim općim odredbama o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Centar Privatnosti Opcije Privatnosti