Brzi Kontakt
Ukoliko želite brzu informaciju o kreditu, analizu Vaše kreditne sposobnosti i krenuti u realizaciju čim prije, možete jednostavno zatražiti naš poziv.
Na taj način, cijeli postupak biti će ubrzan, a Vi ćete saznati sve što Vas zanima u razgovoru s našim posrednikom.
Ostavite nam svoj broj telefona i nazvat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Oprost dugova: Banke bi čak i opraštale, ali telekomi ne bi

Oprost dugova: Banke bi čak i opraštale, ali telekomi ne bi

Vlada je bankarima i operatorima predložila da građanima izuzetno teškog imovinskog statusa opraštaju dugove do 10.000 kuna

Bankama je prihvatljiva Vladina ideja da se odustane od pokušaja naplate dugova do 10.000 kuna blokiranim nezaposlenima, onima s malim mirovinama ili građanima koji primaju socijalnu pomoć. Time bi banke s vrata skinule za njih neznatne dugove, no teleoperateri, koji su također bili na sastanku na kojem se tražilo rješenje za deblokadu građana s dugovima manjim od 10.000 kn, nisu se složili s tim.

Operateri vjeruju da će pronaći rješenje i naplatiti svoja potraživanja manja od 10.000 kuna, piše Novi list. Vladini predstavnici navodno su teleoperaterima zaprijetili i zakonom prema kojem će se staviti moratorij na naplatu duga siromašnima. Kad bi donijeli takav zakon, ne bi bilo oprosta duga građana, ali ni vjerovnici ne bi mogli u prisilnu naplatu niti bi se na njihove dugove mogla obračunavati kamata.

U Hrvatskoj je 145.000 građana čiji su računi u blokadi zbog duga koji je manji od10.000 kn. Ukupno duguju 534 milijuna kuna. Najveći dio otpada na dug telekomunikacijskim kompanijama, čak 141 milijun, a bankama su dužni 123 milijuna. No otpis duga bi se, ako do dogovora ikada dođe, odnosio samo na 70.000 građana. Ministarstvo socijalne politike i mladih trebalo bi u iduća dva tjedna utvrditi precizne kriterije za otpis, a nakon toga nastavljaju razgovore.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

x

kreditnoposredovanje.com.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi Vam mogli pružiti relevantne podatke. Svojim pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našim općim odredbama o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Centar Privatnosti Opcije Privatnosti