Brzi Kontakt
Ukoliko želite brzu informaciju o kreditu, analizu Vaše kreditne sposobnosti i krenuti u realizaciju čim prije, možete jednostavno zatražiti naš poziv.
Na taj način, cijeli postupak biti će ubrzan, a Vi ćete saznati sve što Vas zanima u razgovoru s našim posrednikom.
Ostavite nam svoj broj telefona i nazvat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Banke ostale bez miljardu kuna

Banke ostale bez miljardu kuna

Bankarski je sektor prošle godine zaradio 756,72 milijuna kuna, što je čak1,06 milijardi manje od dobiti koju su banke iskazale u prvih 11 lanjskih mjeseci, kada je ukupna neto zarada iznosila 1,82 milijarde kuna, podaci su Hrvatske narodne banke.

Zbog korekcije dobiti, pala je profitabilnost hrvatskih banaka, a time i atraktivnost hrvatskog bankarskog tržišta. Iako još nema egzaktnih izračuna, povrat na kapital kreće se sada oko dva posto, dok je povrat na aktivu sve bliže nuli. Ukupna aktiva banaka na kraju godine bila je 405,67 milijardi kuna, piše Poslovni dnevnik.

‘Pad dobiti ne bi trebao prouzročiti probleme u kreditiranju. Od kreditiranja ionako ne treba puno očekivati puno jer nema potražnje. A to malo potražnje što ima, banke ne mogu lako zadovoljiti’, objašnjava analitičar Velimir Šonje.

Na ovakav rezultat utjecala je recesija i loše gospodarsko okruženje. No, najveći udarac na dobit čini se zadao je HNB kada je prošle godine postrožio pravila za definiciju i klasifikaciju loših kredita čime je banke prisilio na veće rezervacije.

Izvor: dnevnik.hr

Odabrao: Aton usluge

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

x

kreditnoposredovanje.com.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi Vam mogli pružiti relevantne podatke. Svojim pristankom prihvaćate korištenje kolačića u skladu s našim općim odredbama o kolačićima.

Slažem se Ne slažem se Centar Privatnosti Opcije Privatnosti